قبولی در آزمون استخدامی مهندسی شیمی + تکنیک های شرکت در آزمون

user_iconm.abdi date_icon1403/09/09 13:16 eye_icon2
org_image

اگر برای شرکت در آزمون استخدامی سردرگم هستید یا با شرکت در آزمون‌های مختلف، موفقیتی کسب نکرده‌اید؛ چند دقیقه زمان و مطالعه این مقاله، ممکن است مسیر زندگی شما را تغییر دهد!

در سال‌های اخیر، رقابت سنگینی بر سر فرصت‌های معدود شغلی در حوزه‌های مهندسی (خصوصاً مهندسی شیمی) ایجاد شده است. معمولاً همه افراد شرکت‌کنندگان، منابع مطالعه زیادی در اختیار دارند و اگر می‌خواهید در آزمون‌های استخدامی و مصاحبه موفق شوید، باید از تکنیک های قبولی در آزمون استخدامی استفاده کنید. در واقع، تفاوت کسی که در آزمون نتیجه می‌گیرد و افرادی که موفق نمی‌شوند، بیش از آنکه حاصل مطالعه منابع درسی و نمونه سؤالات باشد، نتیجه روش مطالعه و تکنیک‌های قبولی در آزمون است. در این مقاله، با توجه به تجربیات افراد موفق، نکاتی را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم که می‌تواند مفید واقع شود. با ما همراه باشید.

چرا در آزمون استخدامی مهندسی شیمی موفق نمی شویم؟

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که حتی با صرف زمان زیاد و مطالعه کافی در آزمون قبول نمی‌شوید، شاید بهتر است در روش مطالعه و منابع خود تجدیدنظر کنید. بسیاری از افراد در تمامی رشته‌های مهندسی، ضمن مطالعه منابع کارشناسی ارشد در آزمون استخدامی شرکت می‌کنند. این موضوع در موارد اندکی نتیجه خوبی دارد ولی در اکثر موارد به دلیل اختلاف سطح و بانک سؤالات ارشد و استخدامی، باعث قبولی شما نخواهد شد.

همچنین بسیاری از افراد شرکت‌کننده در آزمون استخدامی، اهمیت دروس عمومی خصوصاً هوش و مهارت‌های کامپیوتر را نادیده می‌گیرند و بدون آمادگی قبلی وارد آزمون می‌شوند. در حالی که بهترین فرصت برای کسب درصدهای بالا مربوط به همین مباحث عمومی است.

این نکات در کنار موارد مهمی که در ادامه ذکر می‌کنیم، می‌تواند برای شما مفید واقع شود.قبولی در آزمون استخدامی مهندسی شیمی

تکنیک های موفقیت در آزمون استخدامی مهندسی شیمی

بدون شک هر شخص روش شخصی خود را برای مطالعه یا شرکت در آزمون دارد که تا حدود زیادی منحصر به فرد است. با این حال، اگر از افراد قبول شده در آزمون های استخدامی سوال کنید، یک سری نکات مشابه بر می‌خورید که رعایت این نکات، می‌تواند شما را از شکست به پیروزی برساند و راهنمای خوبی باشد.

زیاد عمیق نشوید!

شاید این نکته کمی عجیب به نظر برسد؛ اما عمیق شدن در مباحث درسی، کمک زیادی به شما نمی‌کند. سطح سؤالات آزمون‌های استخدامی در اکثر موارد پایین‌تر از سؤالات کنکور ارشد است؛ بنابراین صرف زمان بیش از حد و عمیق شدن در جزئیات می‌تواند باعث اتلاف زمان شما باشد. بیش از آنکه به عمق مباحث نفوذ کنید، مباحث بیشتری را بخوانید.

هیچ درسی را حذف نکنید

برخی از افراد، با کنار گذاشتن و حذف مباحثی مانند مکانیک سیالات یا کنترل فرآیند، حواس خود را بر روی درس‌هایی مانند ترمودینامیک یا انتقال حرارت متمرکز می‌کنند؛ این در حالی است که نمونه سؤالات آزمون استخدامی مهندسی شیمی در بسیاری از موارد به صورت سلیقه‌ای و تنها از چند درس تشکیل‌شده‌اند. بنابراین ممکن است در کل آزمون حتی به یک سؤال در زمینه حرارت برخورد نکنید و بیش از نیمی از سؤالات در حوزه کنترل فرآيند مطرح شوند. بر این اساس، سعی کنید تمامی مباحث را حتی به صورت سطحی مطالعه کنید و با حذف یک درس شانس خود را برای پاسخگویی به صفر نرسانید.

بررسی سؤالات آزمون های استخدامی گذشته

درست یا غلط، بسیاری از مجموعه سؤالات آزمون‌های استخدامی عیناً شبیه به سؤالات آزمون‌های گذشته هستند. این در حالی است که این نمونه سؤالات، چندان در دسترس قرار نمی‌گیرند و تنها به صورت شخصی و عکس‌هایی که داوطلبان از دفترچه سؤالات گرفته‌اند منتشر می‌شوند. با این وجود اگر کمی پیگیر باشید، می‌توانید چندین نمونه سؤال مربوط به آزمون‌های استخدامی مهندسی شیمی را پیدا کنید و شانس خود برای پاسخ دادن به سؤالات تکراری را افزایش دهید.

این نکته همچنین می‌تواند شما را با سبک سؤالات و تفاوت آن‌ها با کنکور کارشناسی ارشد آشنا کند. بنابراین سعی کنید با بررسی کانال‌های مربوط به آزمون‌های مختلف یا سایت‌های استخدامی که داوطلبان دوره‌های گذشته استخدامی در آن‌ها شرکت داشته‌اند، به این نمونه سؤالات دسترسی پیدا کنید.

اهمیت دروس عمومی را جدی بگیرید

معمولاً دانشجویان رشته‌های مهندسی وقت زیادی را صرف مباحث عمومی نمی‌کنند و حس می‌کنند تنها باید درصدهای خود را در زمینه دروس تخصصی بالا ببرند. این در حالی است که دروس عمومی یک فرصت طلایی به شما می‌دهد تا در کمترین زمان ممکن درصدهای فوق‌العاده‌ای کسب کنید. در این حوزه نیز برخوردن به سؤالات تکراری بسیار رایج است و خوشبختانه نمونه سؤالات عمومی آزمون‌های استخدامی، به راحتی در دسترس هستند. سعی کنید با بررسی سؤالات چندین آزمون (خصوصاً در حوزه سؤالات هوش و رایانه) شانس خود برای کسب درصدهای عالی ر افزایش دهید.

توجه به مباحث پرتکرار

برخی از مباحث در آزمون‌های استخدامی اهمیت بیشتری دارند و سؤالات پرتکراری از آن‌ها مطرح می‌شود. به عنوان مثال، ضریب ژول تامسون در ترمودینامیک و رابطه برنولی در سیالات از این مباحث به شمار می‌روند که به دلیل کاربرد بالا در صنعت همواره به آن‌ها توجه ویژه‌ای می‌شود. این مورد حتی در مصاحبه‌های فنی هم به وضوح قابل مشاهده است.

توجه به اصول پایه مهندسی شیمی

یکی از مواردی که معمولاً در آزمون‌ها مشکل‌ساز می‌شود، عدم توجه به اصول پایه مهندسی شیمی است. به عنوان مثال، شما پاسخ یک سؤال دشوار را می‌دانید؛ اما ضرایب تبدیل واحد را فراموش کرده‌اید یا از محاسبه یک موازنه ساده جرم و انرژی بازمی‌مانید. سعی کنید این مباحث را به صورت پیش‌فرض و دقیق در ذهن خود جای دهید.

دقت در محاسبات

اگر تجربه افراد موفق در آزمون را که بررسی کنید، متوجه می‌شوید که بیش از آنکه به سرعت توجه کنند، از دقت برخوردار بوده‌اند. به این ترتیب، نکات انحرافی سؤالات یا واحدهای مطرح شده در صورت سؤال را اشتباه محاسبه نمی‌کنید. بخش مهمی از نمرات منفی شرکت‌کنندگان در آزمون استخدامی مهندسی شیمی مربوط به اشتباهات محاسباتی بسیار ساده است.

روحیه بالا

در آخر آنچه باید مورد توجه قرار دهید، روحیه بالا برای قبولی در آزمون استخدامی مهندسی شیمی است. ممکن است تعداد شرکت‌کنندگان زیاد باشد؛ اما بدانید که در هر آزمون، بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان تنها سیاهی لشگر (!) هستند و کسانی که تلاش کنند نتیجه زحمات خود را می‌گیرند. این موضوع را نه به عنوان اعتمادبه‌نفس کاذب؛ بلکه به صورت روحیه بالای حاصل از آمادگی در خود تقویت کنید.

قبولی در آزمون استخدامی مهندسی شیمی

نکته پایانی

بدون شک یکی از اتفاقات بسیار مهم در زندگی، موضوع یافتن شغل مناسب است. این اهمیت بالا موجب ایجاد استرس می‌شود. از این استرس به نفع خود استفاده کنید و آن را به انرژی مضاعف برای مطالعه پیش از آزمون مبدل سازید. زمانی که سر جلسه حاضر می‌شوید، خود را از فکرهای اضافی و تصور آینده دور کنید. بهترین تلاشتان را نشان دهید و نتیجه متناسب با لیاقت و تلاش خود را دریافت کنید. پیروز و موفق باشید.

دانلود pdf
نظرات :
نویسنده : user_icon مسعود عبدی
check_icon اختصاصی
این مقاله برای 0 نفر جذاب بوده است.
0 نفر این مقاله را نپسندیدند.
هشتگ ها:
ins_shear
لینک کوتاه:
محبوب ترین مقالات
وبگردی